Banke privremeno ukidaju naknade za podizanje gotovine na bankomatima

Zagreb, 25. ožujka 2020. – Banke u Hrvatskoj, u skladu s preporukom Hrvatske narodne banke, privremeno su ukinule naknade za podizanje gotovine s debitnim karticama na bankomatima svih banaka, kako bi građani imali mogućnost podizati gotovinu na najbliže dostupnim bankomatima.

Kako bi se građani u potpunosti zaštitili prilikom korištenja bankomata, savjetujemo građanima da koriste rukavice ili tipkovnicu prekriju papirnatom maramicom tijekom unosa PIN-a.

Podsjetimo, prema zadnjim podacima najgušća bankomatska mreža u Novoj Europi je u Hrvatskoj što je iznimno važno za građane tijekom epidemije korona virusa s obzirom na to da su savjeti nadležnih službi da se građani kreću što manje i nastoje ostati kod kuće.

Preporuka Hrvatske udruge banaka za građane je da koriste usluge digitalnog bankarstva (internet i mobilno bankarstvo), kartičnog plaćanje te bankomate u slučaju potrebe za gotovinom.

U slučaju neophodnosti dolaska u poslovnicu zbog obavljanja neke složenije transakcije ili usluge, apeliramo na građane da se ponašaju u skladu s preporukama nadležnih zdravstvenih službi.

Poslovnice banaka u Hrvatskoj zbog donesenih preventivnih mjera zaštite od koronavirusa (COVID-19) rade prema novom prilagođenom radnom vremenu.

Pozivamo građane da redovite prate novosti na Internet stranici svoje banke, kako bi bi bili ažurno informirani o radnom vremenu poslovnica, kao i o raznim rješenjima koje imaju za cilj olakšati građanima i poslovnim klijentima korištenje bankovnih usluga.

Banke će s pozornošću nastaviti pratiti daljnji razvoj situacije i preporuke državnih tijela te u skladu s njima postupati.

Kategorija