Zagreb, 14. listopada 2014. - U sklopu obilježavanja 15 godina djelovanja, Hrvatska udruga banaka (HUB) od 17. listopada do 21. listopada 2014. godine organizira niz predavanja i rasprava o aktualnim temama iz bankovnog i financijskog sektora.

“Think Tank” HUB-a predstavit će istraživačke radove u petak, 17. listopada 2014., na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta (ZŠEM). Dr sc. Vladimir Arčabić istražio je kako šok neizvjesnosti utječe na ponašanje hrvatskih kućanstava, poduzeća i država.

Dr sc. Tomislav Globan u svom radu istražuje je li snažan pad priljeva inozemnog kapitala u Hrvatsku posljednjih godina dominantno rezultat domaćih ili inozemnih ekonomskih zbivanja. Mr sc. Jasena Kukavčić i mr sc. Velimir Šonje bave se intenzitetom i uzrocima financijskih ograničenja u poslovanju poduzeća u krizi u Hrvatskoj.

Mr sc. Vuk Vuković testira u svom radu povezanost korupcije i vjerojatnost reizbora lokalnih političara, prvi pokušava kvantificirati korupciju na lokalnoj razini te na koncu dati reforme za institucionalno destimuliranje korupcije na lokalnoj razini.

Dr sc. Hrvoje Šimović, dr sc. Tomislav Ćorić i mr sc. Milan Deskar Škrbić u zajedničkom radu bavili su se utjecajem direktnih i indirektnih poreza na kretanje BDP-a.

U ponedjeljak, 20. listopada 2014., svečano će se obilježiti 15. obljetnica Hrvatske udruge banaka.

Vodeći svjetski stručnjak za financijske mreže, Švicarac Stefano Battiston, u utorak, 21. listopada 2014., održat će predavanje o financijskim mrežama, a poslije slijedi predstavljanje rezultata istraživanja šire skupine hrvatskih autora o kompleksnoj mreži predstečajnih nagodbi u sklopu “Think Tank”-a HUB-a

Kao što je ranije istaknuto, Hrvatska udruga banaka osnovana je u Zagrebu prije 15 godina, i to 15. listopada 1999. godine. Od toga dana, HUB argumentirano sudjeluje u svim regulatornim raspravama, radi na podizanju standarda bankovnog poslovanja i jača ugled hrvatskog bankarstva međunarodnim kontaktima.

Kategorija