Zagreb, 25. travanj 2017. - U okviru Windays17 konferencije, po prvi puta će se u četvrtak, 27. travnja, u tehnološkom dijelu konferencije održati okrugli stol „Cyber security u financijskoj industriji“. Raspravom u organizaciji Microsofta i Hrvatske udruge banaka, namjera je još jednom ukazati na važnost cyber sigurnosti za korisnike internetskog i mobilnog bankarstva kao i za poslovanje svih banaka u Hrvatskoj.

Teme okruglog stola

O tome koliko banke ulažu u zaštitu svojih sustava, koji su odgovori regulatora, što nas očekuje od nadolazećih EU propisa kao i zašto je važno, osim unapređenja zaštite informacijskih sustava u bankama istovremeno i stalno educirati vlasnike računala i mobitelnih uređaja, govorit će Damir Blažeković, direktor Direkcije supervizije informacijskih sustava u Hrvatskoj narodnoj banci, Milan Parat, predsjednik Odbora za sigurnost HUB-a i Draženko Kopljar, član Uprave Privredne banke Zagreb.

Važna zaštita i edukacija

Najavljujući okrugli stol, direktor Hrvatske udruge banaka Zdenko Adrović naglašava: „Prvi veći cyber napadi u Hrvatskoj koji su se dogodili 2014. i 2015. godine pokazali su da je jedan od presudnih čimbenika u borbi protiv cyber kriminala upravo savjesno i odgovorno ponašanje korisnika internetskog bankarstva uz striktno poštivanje sigurnosnih uputa za korištenje korisničkih aplikacija. No, jednako važna karika u borbi protiv hakera - kako tada, tako i danas  je konstruktivna suradnja banaka, regulatora i nadležnih državnih tijela. Njome se može pohvaliti manji broj zemalja, zbog čega u kombinaciji s edukacijom postižemo vrlo dobar rezultat kada je riječ o zaštiti od hakerskih napada koje su realno danas normalna pojava i stalna prijetnja u svijetu.”

Govornici će kroz raspravu između ostalog podsjetiti i na glavne izazove u zaštiti internetskog poslovanja, na učinke prošlogodišnje edukativne kampanje Europola, MUP-a i HUB-a te pokušati predvidjeti što nas u pogledu cyber sigurnosti i on line usluga očekuje u  budućnosti.

Više od govornicima okruglog stola pronađite ovdje:

Fokus na sigurnost IT sustava

Podsjetimo, danas započinje najveća i najutjecajnija poslovno-tehnološka konferencija u regiji – WinDays17. Ove godine konferencija se održava pod sloganom „Iskoristimo potencijal“, a sastoji se od dva dijela. Business dio konferencije stavlja naglasak na nužnosti digitalne transformacije za uspjeh svake tvrtke i organizacije, dok će tehnološki dio konferencije fokus staviti na sigurnost informacijskih sustava i bavit će se rješenjima otvorenog koda uz brojne novitete i trendove.

Vidimo se na WiDays17 u Poreču!

Kategorija