Zagreb, 2. ožujka 2020. Hrvatska udruga banaka uoči Svjetskog i Europskog tjedna novca (22. ožujka 2021. –  28. ožujka 2021.) provodi natječaj za najbolje obrazovne programe osnovnih i srednjih škola u području financijske pismenosti.

Cilj kampanje je prepoznati i promovirati najbolje primjere edukativnih aktivnosti koji učenicima u Hrvatskoj na kreativan i zanimljiv način približavaju različita znanja o financijama. Natječaj je namijenjen svim djelatnicima u obrazovnom sustavu Republike Hrvatske koji provode ili su provodili nastavni ili izvannastavni obrazovni program u području financijske pismenosti.

Financijska pismenost u HUB-u je postala jedna od strateških tema još 2006. godine te smo od tada prepoznali  kvalitetan rad mnogih profesora i drugih djelatnika u obrazovanju koji na kreativan i inovativan način približavaju znanje o financijama mladima. Stoga smo ove godine odlučili provesti natječaj za najbolje obrazovne program u području financijske pismenosti, kako bismo motivirali i nagradili one koji doprinose još većoj razini financijske pismenosti u Hrvatskoj.“, izjavio je g. Zdenko Adrović, direktor HUB-a.

Stručni žiri evaluirat će i ocijeniti pristigle prijave te će HUB nagraditi tri najbolje ocijenjena obrazovna programa prikladnim iznosima u cilju osiguravanja dodatne informatičke opreme, ali i ostalih edukativnih alata i materijala koji će omogućiti još kvalitetniju i efikasniju provedbu programa.

Natječaj traje do 15. ožujka 2021. godine u 16 sati te do tada svi zainteresirani imaju mogućnost podnijeti prijavu i predstaviti obrazovne programe namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola. Službeno proglašenje pobjednika natječaja održat će se u sklopu međunarodnog obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca (22. ožujka – 28. ožujka 2021.), kako bi se i na taj način promovirali kreativni programi u obrazovnom sustavu i kako bi se dodatno potaknulo na obrazovanje mladih u području financija.

Prijavitelji trebaju detaljno proučiti sve informacije u vezi natječaja te dostaviti svu potrebnu dokumentaciju kako bi prijava bila ispravna.

Informacije o natječaju za najbolje obrazovne programe u području financijske pismenosti

Prijavnica - natječaj za najbolje obrazovne programe 

Izjava o suglasnosti korištenja podataka